Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 ianuarie 2010

Sf. Pieton

Exista in Romania, o stare de pietate suprema, starea de pieton.

Pietonul este altruist si milostiv. Desi are un dat, o bucata materiala numai a lui, anume trotuarul, Pietonul il imparte fara obiectii cu toata lumea. Il imparte cu bicicletele, cu excavatoarele, scuterele, motocicletele, cu chioscurile si mai ales cu dusmanul suprem, masinile. Cedeaza pana in unele cazuri in care, din atata bunavointa, saracul nu mai are ce sa cedeze.
In marinimia Lui, Pietonul multumeste celor ce ii arata respect si nu ridica piatra asupra celor ce nu tin seama de El. La trecerea de Pietoni, cand o masina le taie calea, Pietonii maxim dojenesc pe autor, in timp ce masinile care ii lasa primesc multumiri sincere.

Pietonul nu este limitat. Masinile au nevoie de autostrazi, pasaje, poduri si alte strazi. Cer reasfaltari si largiri! Pietonul ia ce i se da si se descurca linistit cand nu i se da nimic. Cu toate astea, desi aparent are mult mai putin decat masinile, Pietonul are de fapt mult mai mult. El nu este limitat in nici un fel si au ajuns Pietoni pe Luna si-au cucerit K2-ul. (robotelul de pe Marte nu se pune, ca s-a impotmolit in nisip)

Pietonul este creator. A facut totul, chiar si masinile si pana si masinile care fac alte masini.

Pietonul este omniprezent. Masinile se nasc Pietoni. Bicicletele se nasc Pietoni. Scuterele si excavatoarele, la fel. Majoritatea si mor Pietoni. Ba chiar in timpul zilei multe dintre ele se retransforma in Pietoni. Se poate spune ca Pietonul este inceputul si sfarsitul oricarei alte existente.

Creator, milostiv, altruist, omniprezent, neconstrans si iertator neconditionat.
Pietonul este Sfant si-ar trebui canonizat!

Un comentariu:

  1. in curand si mai sfant. pentru martirism.
    ganial postul. maine o iau pe jos!

    RăspundețiȘtergere